Z mouky, másla, 4 žloutků, 120 g moučkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme na vále vláčné těsto. Třetinu těsta oddělíme a uložíme v mikroténové fólii do mrazničky. Zbylou část těsta necháme hodinku odpočinout v lednici, rozválíme na pomoučeném válu na plát, který přendáme na plech. Těsto poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme rozinkami, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a posypeme skořicovým cukrem. Ze 4 bílků a 3 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou náplň. Na povrch nahrubo nastrouháme zmrzlé těsto, které jsme měli odložené v mrazáku. Moučník vložíme do vyhřáté trouby na 170° a upečeme dozlatova.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek